ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μείζον ζήτημα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

μείζον-ζήτημα-οι-ανεμβολίαστοι-υγειο-557158

Η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη θετική στον κορονοϊό νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Βόλου, που, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί, απασχολούταν στο εμβολιαστικό κέντρο του πρώην ΙΚΑ, επαναφέρει στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, έξι μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Πρόκειται για υγειονομικούς, που δεν σκοπεύουν να αλλάξουν γνώμη, έχοντας επιλέξει να μη θωρακίσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

Οι υγειονομικές μονάδες, όπου εργάζονται, θα παραμένουν εκτεθειμένες στον κίνδυνο διασποράς του ιού, παρ’ ότι η συντριπτική πλειονότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού επιδεικνύει υπευθυνότητα. Το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μπορεί να επιλυθεί μόνο με νομοθετική κυβερνητική παρέμβαση.

Μόνο όταν τους απαγορευτεί η πρόσβαση στην εργασία τους και κατά συνέπεια περικοπούν οι αποδοχές τους, θα συνετιστούν και θα κάνουν ό,τι έχουν κάνει εκατομμύρια πολίτες. Στο μεταξύ, όσοι προσέρχονται στις μονάδες υγείας για να εμβολιαστούν, να εξεταστούν από τον γιατρό τους ή να υποβληθούν σε εξετάσεις δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται.

Τα όσα προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται κατά γράμμα και για αυτό, άλλωστε, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής ούτε στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου έχουν γίνει πάνω από 50.000 δόσεις εμβολίων, ούτε στο αντίστοιχο του πρώην ΙΚΑ, όπου έχουν γίνει σχεδόν 18.000 δόσεις

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου