Η σημασία των τεστ και ο κίνδυνος των αρνητών

η-σημασία-των-τεστ-και-ο-κίνδυνος-των-αρ-599123

Του Γιώργου Λαμπράκη

Πάνω από 30 ήταν τα θετικά τεστ αυτοδιάγνωσης, τα οποία προέκυψαν αρχικά προχθές Δευτέρα με την επανεκκίνηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Από τον επαναληπτικό έλεγχο, στον οποίο υποβλήθηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, που με βάση τα τεστ αυτοδιάγνωσης ήταν θετικοί στον κορονοϊό, προέκυψαν τελικά 11 θετικοί μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, που ήδη βρίσκονται σε καραντίνα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει αρνητής των τεστ, ενώ σε ό,τι αφορά στους μαθητές έχουν εντοπιστεί πάνω από δέκα, αριθμός απειροελάχιστος σε σύγκριση με τους 12.500 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, που εδώ και τρεις ημέρες επέστρεψαν στις τάξεις μετά τις 16 Μαρτίου, όταν έκαναν το τελευταίο διά ζώσης μάθημα.

Το μέτρο των τεστ αυτοδιάγνωσης αναδεικνύεται πλέον σε ιδιαίτερα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού θετικών κρουσμάτων, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες διασποράς του κορονοϊού. Οι 13 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, που εντοπίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έχουν ήδη απομονωθεί, όπως και οι 26 θετικοί μαθητές και καθηγητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας, που επίσης βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα μπορούσαν να διασπείρουν τον κορονοϊό στη σχολική κοινότητα και κατά συνέπεια στην κοινωνία, προκαλώντας αύξηση των κρουσμάτων, ενώ επιχειρείται σταδιακά η επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Οι αρνητές του μέτρου των τεστ αυτοδιάγνωσης δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο της διασποράς της πανδημίας και των επιπτώσεών της όχι μόνο στο σύστημα υγείας, αλλά και στην οικονομία. Πολλοί αρνούνταν ότι υπάρχει κορονοϊός και υποστήριζαν ότι η πανδημική κρίση αποτελεί παγκόσμια συνωμοσία για τον περιορισμό των ατομικών μας ελευθεριών. Ανάλογη στάση κρατούν και στο ζήτημα των εμβολίων, τα οποία αποτελούν το μοναδικό όπλο της ανθρωπότητας στη μάχη με τον κορονοϊό.

Οι αρνητές των ατομικών τεστ, της πανδημίας και των εμβολίων είναι μαζί με όσους αδιαφορούν για τη σημασία τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας τα μεγαλύτερα εμπόδια της κοινωνίας στον δύσβατο δρόμο, που διανύουμε εδώ και έναν χρόνο. Οσοι δεν παραδέχονται ότι υπάρχει κορονοϊός, όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, όχι για λόγους υγείας, αλλά γιατί πιστεύουν ότι θα βάλουν στον οργανισμό τους τον Αντίχριστο(!), όσοι δεν κάνουν τεστ αυτοδιάγνωσης και όσοι δεν τηρούν τα μέτρα και ξημεροβραδιάζονται στα υπαίθρια κορονοπάρτι, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα χιλιάδες κρούσματα, τα οποία καταγράφονται καθημερινά.

Σημαντικό ποσοστό από τα συγκεκριμένα κρούσματα καταλήγει στα Νοσοκομεία, όπου δυστυχώς εξακολουθούν να καταγράφονται δεκάδες θάνατοι σε καθημερινή βάση. Αν οι 11.000 και πλέον θάνατοι ανθρώπων, που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, δεν είναι αρκετοί, ώστε να πείσουν τους κάθε λογής αρνητές για την επικινδυνότητα της κατάστασης, πραγματικά δεν υπάρχει σωτηρία για την κοινωνία μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου