Επιτέλους, επίλυση στο πρόβλημα των κορονοπάρτι

επιτέλους-επίλυση-στο-πρόβλημα-των-κο-614383

Του Γιώργου Λαμπράκη

Το πρόβλημα των κορονοπάρτι στο κέντρο του Βόλου, που προκαλεί πολλές αντιδράσεις από την πλευρά περιοίκων και καταστηματαρχών στους πολυσύχναστους πεζοδρόμους της Κουμουνδούρου, της Τάκη Οικονομάκη και της Κονταράτου, επιλύθηκε σε ένα 24ωρο. Χρειάστηκε βέβαια να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να αναδείξουν το ζήτημα τα τοπικά ΜΜΕ για να σταματήσουν τα κορονοπάρτι, που αφενός προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση κατοίκων του κέντρου, αφετέρου έφεραν ανησυχίες για τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Η Αστυνομία απέδειξε ότι διαθέτει τα κατάλληλα μέσα, το απαιτούμενο σχέδιο και την επιβαλλόμενη βούληση να βάλει τέλος στο χάος των τελευταίων εβδομάδων, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και αποκαθιστώντας τη νομιμότητα στον κεντρικό ιστό της πόλης, όπου υπήρξαν καταγγελίες ακόμη και για οργανωμένη δράση παραβατικών στοιχείων, με σκοπό την καθιέρωση των κορονοπάρτι και μετά την επαναλειτουργία της εστίασης.

Το σχέδιο, που εφάρμοσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ήταν απλό και είχε άμεσα αποτελέσματα, καθώς η παρουσία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της Τροχαίας στα σημεία εισόδου των κεντρικών πεζοδρόμων λειτούργησε αποτρεπτικά τόσο για τους νεαρούς, οι οποίοι σκόπευαν να συνεχίσουν τα κορονοπάρτι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όσο και για τους διοργανωτές των συγκεκριμένων παράνομων συναθροίσεων, που εκτός από μουσική στη διαπασών, προσέφεραν στη νεολαία άφθονο αλκοόλ.

Σημαντική είναι, επίσης, η άμεση σύλληψη των νεαρών, που με το ηχητικό σύστημα, το οποίο έχουν εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό τους, ξεσήκωσαν το κέντρο του Βόλου το βράδυ της περασμένης Κυριακής και άφησαν ξάγρυπνους τους περιοίκους της Τάκη Οικονομάκη μέχρι τα ξημερώματα. Και σε αυτή την περίπτωση η Αστυνομία λειτούργησε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν να μιμηθούν τους δύο συλληφθέντες.

Αυτό που έχει, πάντως, σημασία είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων, που τέθηκαν σε ισχύ από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι περιπτώσεις των παράνομων υπαίθριων πάρτι θα επαναληφθούν, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την Ανάσταση. Τα μέτρα αποτροπής των κορονοπάρτι πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να επαναλειτουργήσει η εστίαση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο κέντρο του Βόλου. Αλλιώς, τα φαινόμενα συνωστισμού, η διατάραξη κοινής ησυχίας και οι παραβατικές συμπεριφορές θα επαναληφθούν, ίσως με μεγαλύτερη ένταση.

Οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης και οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ ζητούσαν εδώ και καιρό την παρέμβαση της Αστυνομίας για να απαλλαγούν από τον βραχνά των κορονοπάρτι. Πολλοί δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για την απουσία των αστυνομικών αρχών από το κέντρο του Βόλου όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το σχέδιο αποτροπής συγκεντρώσεων, που τέθηκε σε εφαρμογή από το βράδυ προχθές Μ. Δευτέρα, είναι σημαντικό βήμα για να αρχίσει να αποκαθίσταται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η συνέχιση εφαρμογής του σχεδίου θα το εδραιώσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου