ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πλεονεκτήματα του εμβολιασμού

πλεονεκτήματα-του-εμβολιασμού-620949

Αδιανόητη θεωρεί ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Κόκορης την αρνητική στάση αρκετών πολιτών απέναντι στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Οπως προκύπτει από στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, οι επτά στους δέκα υπερήλικες δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ηλικίες μεταξύ 60 και 75 ετών είναι πάνω από 40%. Από τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ακόμη για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, ενώ οι παραινέσεις των ειδικών για την ανάγκη θωράκισης του πληθυσμού έναντι της πανδημίας δεν εισακούγονται.

Ολα αυτά ενώ καταγράφονται καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα και δεκάδες θάνατοι. Από την άλλη, ανοίγουν μετά το Πάσχα επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα κέντρα εμβολιασμού στον νομό Μαγνησίας, με το Νοσοκομείο Βόλου, όπου έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής οι μισές δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού που έχουν γίνει συνολικά στον νομό, να στοχεύει στη χορήγηση τριπλάσιων δόσεων ημερησίως.

Σήμερα χορηγούνται 300 περίπου δόσεις, ενώ θετικό είναι το στοιχείο για περαιτέρω μείωση του ποσοστού των ακυρώσεων στα ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου