ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναγκαίες οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

αναγκαίες-οι-προσλήψεις-στο-εσυ-622075

Οσο πλησιάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας και τρίτης κλινικής κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, τόσο εντείνονται οι ανησυχίες των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών για τον τρόπο κάλυψης των αυξημένων αναγκών σε ιατρικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος ζητεί τη συνδρομή συναδέλφων του ιδιωτών, ενώ το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νίκος Χαυτούρας την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ, στην πιο κρίσιμη φάση του τρίτου πανδημικού κύματος. Τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον νομό Μαγνησίας είναι άκρως ανησυχητικά και προοιωνίζουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων και οι ενδείξεις από το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, που παρουσιάζει αμελητέα μεταβολή, καταδεικνύουν ότι υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική επιβάρυνση. Η πίεση, που θα δεχθεί το Νοσοκομείο, θα συνεχίσει να είναι ασφυκτική. Οι αντοχές του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού στις κλινικές κορονοϊού ήδη δοκιμάζονται.

Με τέσσερις, μόλις, παθολόγους δεν είναι δυνατό να καλύπτονται οι βάρδιες και οι εφημερίες. Ούτε είναι λύση η μεταφορά προσωπικού από άλλες κλινικές, οι οποίες θα αποδυναμωθούν για να στελεχωθούν οι μονάδες κορονοϊού. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι το υπουργείο Υγείας συνεχίζει την ίδια πολιτική, αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου