ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αμφίδρομη η σχέση

αμφίδρομη-η-σχέση-624944

Τρόπους για να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον αναζητούν διαρκώς οι έμποροι στον Βόλο, καθώς η κίνηση στη αγορά παραμένει υποτονική, παρ’ ότι μας χωρίζουν λίγες ημέρες από την πασχαλινή περίοδο. Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για μετάβαση του Βόλου στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας προκάλεσε σύγχυση μέχρι να ξεκαθαρίσει ότι δεν αλλάζει το παραμικρό, ως προς τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.

Οι καταναλωτές παραμένουν μουδιασμένοι και διστακτικοί, ενώ οι έμποροι προσπαθούν να τους δώσουν επιπλέον κίνητρα να βγουν στην αγορά και να κάνουν τα πασχαλινά ψώνια, επιλέγοντας τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η προσπάθεια, που άρχισε από χθες με την κλήρωση δωροεπιταγών για τους καταναλωτές, που θα κάνουν τις αγορές τους στα 70 περίπου καταστήματα, τα οποία συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική αγορά και επιβραβεύονται οι καταναλωτές, που στηρίζουν τις βολιώτικες εμπορικές επιχειρήσεις. Η έξοδος του εμπορικού κόσμου στο ξέφωτο της ανάπτυξης μετά την υγειονομική κρίση θα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, που απαιτεί αντοχές και προϋποθέτει συνέργιες με την κοινωνία. Χωρίς τη στήριξη των καταναλωτών η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν είναι δυνατό να ευοδωθεί.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου