Μία δεύτερη ευκαιρία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-16, 14:20:55
Μία δεύτερη ευκαιρία

Η δικαιοσύνη, έστω και εκ των υστέρων, έπραξε το καθήκον της στην υπόθεση της καθαρίστριας από τη Νέα Ιωνία, που φυλακίστηκε για 23 ημέρες, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού, μόνο και μόνο για να βρει δουλειά και να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που παύει οριστικά και αμετάκλητα τη δίωξη σε βάρος της, αποτελεί ηθική δικαίωση για την 55χρονη, που ωστόσο θέλει να δικαιωθεί και ουσιαστικά, μέσω της επιστροφής στη δουλειά της.

Τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στο πρόσωπο της καθαρίστριας, οφείλουν τώρα να επανορθώσουν. Το πρώτο βήμα έγινε από τη δικαιοσύνη. Τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν από το αρμόδιο υπουργείο και τον Δήμο Βόλου, που έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο. Καλείται να το επιβεβαιώσει άλλη μια φορά, επαναπροσλαμβάνοντας την καθαρίστρια, που δεν βαρύνεται πλέον ποινικά και το πιο σημαντικό έχει απόλυτη ανάγκη να δουλέψει.

Οχι μόνο για λόγους επιβίωσης, αλλά γιατί θέλει να εργαστεί, επειδή αγαπά αυτό που κάνει και διότι της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Γ.Λ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=