ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φωτεινό μυαλό

φωτεινό-μυαλό-631998

Η είδηση για τη Βολιώτισσα τελειόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Κωνσταντίνα Ρασβάνη, που έγινε δεκτή στο σημαντικότερο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στον πλανήτη, το ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία, δημιούργησε χαρά και αισιοδοξία στην τοπική κοινωνία μετά από μια εβδομάδα δυσάρεστων ειδήσεων και ιδιαίτερα βαριάς επικαιρότητας.

Η Κωνσταντίνα συγκαταλέγεται στο 4% των φοιτητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο. Το γεγονός αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία της 18χρονης, στην οποία οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου διέκριναν φωτεινό μυαλό, παιδί – θαύμα, που με τα κατάλληλα μέσα και τα ανάλογα κίνητρα μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να προσφέρει στις θετικές επιστήμες με την έμφυτη αγάπη του για μαθηματικά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Κωνσταντίνα θα πρέπει τώρα να διαχειριστεί την επιτυχία και παράλληλα να αντέξει στον ισχυρό ανταγωνισμό, ο οποίος αναπτύσσεται στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου μεταξύ φοιτητών με ανάλογα πνευματικά χαρίσματα. Για την ίδια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση, καθώς θα βρίσκεται μακριά από το σπίτι και την οικογένειά της.

Είμαστε, ωστόσο, σίγουροι ότι θα τα καταφέρει και σε λίγα χρόνια θα διαβάζουμε για τα επιστημονικά της επιτεύγματα. Κάπως έτσι η χώρα μας έχασε ένα ακόμη φωτεινό μυαλό…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου