«Οχι» στην αξιολόγηση

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-03, 18:54:25
«Οχι» στην αξιολόγηση

Πάνω από 80% κυμαίνεται το ποσοστό των καθηγητών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Υπό αυτές τις συνθήκες όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθεί σε ναυάγιο ακόμη μια κυβερνητική προσπάθεια στο μείζον ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Οι αντιδρώντες εκπαιδευτικοί επικαλούνται μεταξύ άλλων τη χρονική συγκυρία, που επέλεξε το υπουργείο για να δρομολογήσει την αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία πότε να ανοίγουν, πότε να κλείνουν εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν είναι δυνατό να προχωρήσει η τόσο σημαντική διαδικασία.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει μάλιστα ότι το υπουργείο πρέπει πρώτα να διευθετήσει το ζήτημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που φέτος έφτασαν τους 50.000 και αντιστοιχούν πλέον στο 20% του διδακτικού δυναμικού, να αυξήσει τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία και να αναβαθμίσει τις κτιριακές υποδομές και τα μέσα διδασκαλίας στα σχολεία και μετά να προχωρήσει στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Γ.Λ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=