ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο περιθώριο το Νοσοκομείο Βόλου

στο-περιθώριο-το-νοσοκομείο-βόλου-684987

Πώς επηρεάζει η πανδημία του κορονοϊού τις δευτεροβάθμιες δομές υγείας φαίνεται από τις ακυρώσεις των τακτικών χειρουργείων, που στην περίπτωση του Νοσοκομείου Βόλου ξεπερνούν το 70%.

Πρόκειται για κατάσταση, η οποία έχει παγιωθεί τον τελευταίο χρόνο, όταν αποφασίστηκαν ειδικά μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης στο σύστημα υγείας. Μετά το πρώτο lockdown υπήρξε κάποια εξομάλυνση στα προγραμματισμένα χειρουργεία, ωστόσο από τον Νοέμβριο και μετά ελάχιστα είναι τα τακτικά χειρουργεία. Κυρίαρχο πρόβλημα είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων, καθώς το Αχιλλοπούλειο έμεινε στο περιθώριο και σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις ή έστω μετακινήσεις αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας έχουν στελεχώσει τις κλινικές κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν νέες χειρουργικές αίθουσες. Μόλις έναν αναισθησιολόγο από τους εννέα, που αντιστοιχούσαν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, πήρε το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο παραμένει σταθερά στο περιθώριο των επιλογών τόσο της 5ης ΥΠΕ, όσο και του υπουργείου Υγείας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου