ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ικανοποίηση για μείωση ιικού φορτίου

ικανοποίηση-για-μείωση-ιικού-φορτίου-690508

Σχεδόν μη ανιχνεύσιμο είναι το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις δειγματοληψίες της ΔΕΥΑΜΒ. Για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου, που καταγράφηκαν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και ανησυχητική άνοδος του δείκτη θετικότητας του κορονοϊού στον Δήμο Βόλου, τα στοιχεία από τον έλεγχο των λυμάτων είναι τόσο ικανοποιητικά.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της πόλης φαίνεται και από τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων. Ωστόσο, τα στοιχεία από τον έλεγχο στα λύματα είναι πραγματικά αδιάψευστος μάρτυρας για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Δείγματα λαμβάνονται κάθε εβδομάδα, με την τελευταία δειγματοληψία να καταδεικνύει ότι το ιικό φορτίο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτό δείχνει ότι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να χαλαρώνουν και να εφησυχάζουν, γιατί τότε ακριβώς θα χτυπήσει ο εφιάλτης του κορονοϊού. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να εμφανίζει σήμερα ο Βόλος αυτή την επιδημιολογική εικόνα.

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη για να τη διατηρήσουμε και να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως αυτές που βιώνουν οι κάτοικοι περιοχών, όπου ο κορονοϊός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου