ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζητούν δεύτερη εμβολιαστική γραμμή

ζητούν-δεύτερη-εμβολιαστική-γραμμή-692060

Το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερης εμβολιαστικής γραμμής κατά του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Βόλου συζήτησαν ο διευθυντής του πρώην ΙΚΑ Γιώργος Μπακούλας με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη, που επισκέφθηκε χθες τα εμβολιαστικά κέντρα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Βόλου.

Το ζήτημα θα τεθεί από τον Φ. Σερέτη στο υπουργείο Υγείας, με σκοπό αφενός να δοθούν ανάσες στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, αφετέρου να αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών, που εξυπηρετούνται καθημερινά στο πρώην ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας, υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, που μπορεί να καλύψει τις επιπρόσθετες ανάγκες. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από το υπουργείο, οι υπερήλικες, που σήμερα περιμένουν μέχρι τον Απρίλιο για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού, καθώς στο μεσοδιάστημα υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες μόνο στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, θα μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιο πολύ πιο γρήγορα και κατά συνέπεια να θωρακιστούν έναντι του κορονοϊού πριν το Πάσχα.

Αναμένεται, λοιπόν, η αντίδραση του υπεύθυνου για τον εμβολιαστικό σχεδιασμό Μάριου Θεμιστοκλέους, που υποσχέθηκε στους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ κ.κ. Μπουκώρο, Λιούπη και Μαραβέγια άμεσες διορθωτικές κινήσεις στο αλαλούμ με τα ραντεβού εμβολιασμού στον νομό.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου