ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα πρώτα κρούσματα

τα-πρώτα-κρούσματα-761611

Μόλις δέκα σχολικά τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Μαγνησίας, σε σύνολο 701, ανέστειλαν μέχρι χθες τη λειτουργία τους, εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι η διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι βαδίζουμε στην τέταρτη εβδομάδα από την επαναλειτουργία των σχολείων μετά το lockdown του περασμένου Νοεμβρίου και ήταν αναμενόμενο να προκύψουν τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία.

Πρέπει, επίσης, να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου, που καλεί και τους υπόλοιπους συναδέλφους του να κάνουν το τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, καθώς ο ΕΟΔΥ σταμάτησε τις μαζικές δειγματοληψίες στους εκπαιδευτικούς.

Οι συνεχείς έλεγχοι μέσω γρήγορων και μοριακών τεστ είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί έξαρση κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, που αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου