ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε κοινή γραμμή

σε-κοινή-γραμμή-775355

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις φοιτητών στον Βόλο και επιπλέον βρίσκει απέναντί του και τις πρυτανικές αρχές. Είναι από τις ελάχιστες φορές που η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η φοιτητική κοινότητα βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης και έχουν κοινή διεκδίκηση.

Απέναντί τους βρίσκονται, ωστόσο, τα μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, που η παραβατικότητα είναι καθημερινό φαινόμενο και ο έλεγχος εντός των ακαδημαϊκών υποδομών έχει χαθεί προ πολλού. Η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα είναι ξεκάθαρη, όπως και η βούλησή της να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία, στους βανδαλισμούς, στο κλίμα τρομοκρατίας και στα φαινόμενα εγκληματικότητας, που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα. Η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου θεωρείται θέμα χρόνου.

Η εφαρμογή του στην πράξη είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποφασιστικότητα της εκτελεστικής εξουσίας και την αγωνιστική διάθεση του φοιτητικού κινήματος.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου