ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

ετοιμότητα-της-περιφερειακής-ενότητ-781144

Ο κορυφαίος στόχος του μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας είναι να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου προβλέπονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού από σήμερα μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Για αυτόν τον σκοπό έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής χειριστές δεκάδων εκχιονιστικών μηχανημάτων από την Ανάβρα μέχρι το Πήλιο. Για να επιτευχθεί, όμως, ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει να βοηθήσουν οι Δήμοι, καθώς και οι πολίτες. Οι Δήμοι με τα μέσα που διαθέτουν και οι πολίτες με την ατομική υπευθυνότητα, αναφορικά με τις μετακινήσεις τους.

Οι άσκοπες μετακινήσεις για να θαυμάσουμε το χιονισμένο τοπίο μπορούν να μας βάλουν σε περιπέτειες και να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό, όπου οι δυνατότητες είναι περιορισμένες και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση για να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα.

Ο άλλος στόχος αφορά στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο. Απαιτείται, επίσης, ατομική υπευθυνότητα, καθώς και ετοιμότητα από τον μηχανισμό των ιδιωτικών εταιρειών, που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους, ωστόσο αδυνατούν να τους κρατήσουν ανοιχτούς μόλις πέσουν λίγα εκατοστά χιονιού.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου