ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβλήματα στο ΕΚΑΒ Βόλου

προβλήματα-στο-εκαβ-βόλου-812759

Επέστρεψαν υγιείς από χθες στα καθήκοντά τους οι δύο από τους τέσσερις διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου, που νόσησαν από τον κορονοϊό. Με την παρουσία τους θα ενισχύουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι προσπαθούν αυτό το διάστημα να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρη κατάσταση. Καθημερινά διακομίζουν στο Νοσοκομείο πάνω από δέκα περιστατικά ασθενών, που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και χρειάζονται νοσηλεία, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Την ίδια στιγμή, ο στόλος των ασθενοφόρων έχει μειωθεί εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, που παρουσίασαν τα καινούργια οχήματα από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες καλύπτονται με τα παλιά ασθενοφόρα, που έχουν «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα το καθένα.

Το παζλ των προβλημάτων στην τοπική υπηρεσία του ΕΚΑΒ έρχεται να συμπληρώσει η γραφειοκρατική εμπλοκή με τους δέκα περίπου διασώστες, που έχουν προσληφθεί με διετείς συμβάσεις και παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εν μέσω πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, το ΕΚΑΒ Βόλου παραμένει στην πρώτη γραμμή και συνδράμει καθημερινά στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου