ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εύλογες ανησυχίες

εύλογες-ανησυχίες-833874

Ολοι σχεδόν οι μαθητές, που έλαβαν μέρος στο χθεσινό συλλαλητήριο για την αέρια ρύπανση στο κέντρο του Βόλου, φορούσαν μάσκες. Ωστόσο, δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, ενώ ούτε λόγος για χρήση αντισηπτικών. Υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και την πορεία, που ακολούθησε, ξεπέρασαν τους 500

Η χρονική συγκυρία, που επέλεξαν οι διοργανωτές της χθεσινής κινητοποίησης, ήταν κυριολεκτικά η χειρότερη δυνατή, από πλευράς υγειονομικών συνθηκών στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Κάθε μέρα καταγράφονται νέες μολύνσεις, ενώ στον φαύλο κύκλο έχουν μπει πλέον και τα σχολεία.

Η προηγούμενη μαζική συγκέντρωση στον Βόλο, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν οδήγησε σε καταστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβαρύνουν επιδημιολογικά την πόλη. Τότε όμως δεν υπήρχε η σημερινή εικόνα με τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε σχολεία και υπηρεσίες.

Ας ελπίσουμε ότι μετά και το χθεσινό συλλαλητήριο δεν θα υπάρξουν επιδημιολογικές επιπτώσεις στον Βόλο, που μαζί με την υπόλοιπη Μαγνησία αποτελούν τις μοναδικές περιοχές στο θεσσαλικό διαμέρισμα, όπου δεν έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου