Απογοητευτικός απολογισμός

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-25, 14:05:58
Απογοητευτικός απολογισμός

Από τον επίσημο απολογισμό των καταστροφών, που προκάλεσε στον Αλμυρό το πέρασμα του «Ιανού», προκύπτει ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει υποστεί τεράστιες ζημιές σε 13 σημεία, ενώ έξι συνολικά γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα, που συνδέει το Αϊδίνι με το Κρόκιο, ενώ στον δρόμο από την Ευξεινούπολη μέχρι την Ανάβρα το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας.

Η μεγάλη αγωνία είναι να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής καταστροφής των υφιστάμενων οδικών υποδομών, σε περίπτωση που προκύψει και άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Στην προκειμένη περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, σε ό,τι αφορά στη δέσμευση των απαιτούμενων πόρων, ενώ αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έχουν αναλάβει το σύνταξη των μελετών και των τεχνικών δελτίων μπορεί να επισπευστεί σημαντικά το όλο χρονοδιάγραμμα.

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, στις πλημμύρες του 2018 στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου τα έργα αποκατάστασης άρχισαν εννέα ολόκληρους μήνες μετά τη θεομηνία, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενος μελέτες από το υπουργείο Υποδομών.

Γ.Λ.

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=