ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμότητα για το πρώτο κουδούνι

ετοιμότητα-για-το-πρώτο-κουδούνι-728366

Χθες έφτασαν στον Δήμο Βόλου τα κιβώτια με τα παγουρίνο, που θα μοιραστούν μεθαύριο Δευτέρα, πριν τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα αναμένονται τα κιβώτια με τις μάσκες, που θα μοιραστούν μεθαύριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθαριστριών, που φέτος είναι 23 περισσότερες, για τα σχολεία του Δήμου Βόλου και θα εργάζονται σε πρωινή βάρδια, έτσι ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας λόγω των συνθηκών, που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός.

Το τρέχον Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται επίσης η πρώτη φάση των απολυμάνσεων, που εξήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και από μεθαύριο όλα θα είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στα διδακτήρια του διευρυμένου Δήμου. Πρόκειται για 180 σχολεία με περισσότερους από 20.000 μαθητές.

Η προεργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν εκκρεμότητες στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ήταν τεράστια και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ξεπέρασαν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου