ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η στήριξη του «Χαμόγελου»

η-στήριξη-του-χαμόγελου-734657

Περισσότερα από 300 παιδιά διαμένουν στις 14 δομές φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε όλη τη χώρα.

Η στήριξη, που τους παρέχεται, είναι τεράστια, όπως επίσης και η βοήθεια, που παρέχει «Το Χαμόγελο» σε υπερπολλαπλάσιο αριθμό παιδιών με πληθώρα δράσεων, όπως τα μπαζάρ, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο, λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Το μπαζάρ, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις ενίσχυσης στο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Οι Βολιώτες, που διαθέτουν οξυμμένα κοινωνικά αντανακλαστικά και ανεξάντλητο απόθεμα ανθρωπιάς, έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι μπορούν να βοηθήσουν ανάλογες προσπάθειες. Το ίδιο θα ισχύσει και αυτή τη φορά με την ενίσχυση του μπαζάρ με σχολικά είδη του «Χαμόγελου», στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της εμπορικής αγοράς του Βόλου. Οι δράσεις του συγκριμένου φορέα καλύπτουν τα τεράστια κενά και τις αδυναμίες των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ειδικά σε ό,τι αφορά στις ανάγκες των παιδιών.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο μπαζάρ με τα σχολικά είδη γεμίζει με δύναμη τους εθελοντές του «Χαμόγελου», ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου