ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοροϊδίας το ανάγνωσμα

κοροϊδίας-το-ανάγνωσμα-766532

Οσο αυξάνεται ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στη Μαγνησία, τόσο μεγαλώνει η αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών, οι οποίες θα προκύψουν το επόμενο διάστημα στις τοπικές υγειονομικές δομές.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει οξυμένο, ενώ οι υποσχέσεις για προσλήψεις μόνιμου ή έστω επικουρικού ιατρικού προσωπικού εξακολουθούν να κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο. Τα αριθμητικά δεδομένα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου παραμένουν ως έχουν πριν την επέλαση της πανδημίας, καθώς και μετά την ανάσχεση του πρώτου κύματος του κορονοϊού στις αρχές Μαΐου.

Η ίδια κατάσταση εξακολουθεί να επικρατεί και τώρα, που, όπως όλα δείχνουν, εισερχόμαστε στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Με τα σύνορα της χώρας ορθάνοιχτα για τους τουρίστες και την αγορά σε πλήρη λειτουργία, είναι λογικό να αρχίσουν να αυξάνονται τα θετικά κρούσματα.

Αυτό που αντιβαίνει στη λογική είναι η στάση της κεντρικής εξουσίας, που ενώ έχει υποσχεθεί προσλήψεις σε νευραλγικές υγειονομικές δομές, παραμένει ασυνεπής ως προς την υλοποίηση των δικών της δεσμεύσεων και εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, που πριν από λίγους μήνες εξυμνούσε για την προσφορά τους.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου