ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοητευτικά τα στοιχεία

απογοητευτικά-τα-στοιχεία-71300

Κάτω από το 8% έπεσε χθες το ποσοστό προσέλευσης στις τάξεις των μαθητών της τρίτης Λυκείου στη Μαγνησία. Σε απόλυτα νούμερα σημαίνει ότι μόλις 80 μαθητές πήγαν για μάθημα, δηλαδή δύο με τρεις ανά σχολείο! Τα συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η τρίτη Λυκείου ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

Αλλες χρονιές το ποσοστό προσέλευσης των τελειόφοιτων του Λυκείου ήταν κοντά στο 20%, κατά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, καθώς οι περισσότεροι κρατούσαν τις απουσίες για το τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να προετοιμαστούν ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Φέτος, που η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται μετ’ εμποδίων και η παρουσία των μαθητών στις τάξεις δεν είναι υποχρεωτική, ήταν αναμενόμενο να «ναυαγήσει» η απόπειρα του υπουργείου Παιδείας για την επανεκκίνηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες υποχώρησαν στο 20% και το 40% αντίστοιχα τα ποσοστά προσέλευσης στα σχολεία των μαθητών της δεύτερης και της πρώτης τάξης Λυκείου.

Πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν οι καφετέριες και θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί αν όντως οι μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο είτε γιατί θέλουν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές, είτε γιατί φοβούνται τον κορονοϊό!

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου