ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοήτευση στα σχολεία

απογοήτευση-στα-σχολεία-77425

Κάτω από το 18% έπεσε χθες το ποσοστό προσέλευσης των μαθητών της τρίτης Λυκείου στα σχολεία της Μαγνησίας, που επαναλειτούργησαν από την περασμένη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 54%. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν όσοι είχαν προβλέψει ότι θα επαναληφθεί το φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται κάθε σχολική χρονιά, μετά το Πάσχα, όταν δηλαδή οι τελειόφοιτοι του Λυκείου προτιμούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τους φροντιστές και όχι με τους καθηγητές τους στο δημόσιο σχολείο.

Φέτος ειδικά, που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες λόγω κορονοϊού, η παρουσία των μαθητών στις τάξεις μειώθηκε δραματικά και όπως εκτιμούν στελέχη της εκπαίδευσης όσο θα πλησιάζουμε προς τις πανελλαδικές, τόσο θα συρρικνώνεται ο αριθμός των τελειόφοιτων που θα προσέρχεται στις τάξεις.

Σε ό,τι αφορά στα Γυμνάσια, ολοκληρώθηκαν χθες και οι τελευταίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών από μεθαύριο Δευτέρα.

Στις τάξεις υπάρχουν αντισηπτικά, έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και τα θρανία τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να κάθεται ένας μαθητής και ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα να μην ξεπερνά τα 12 με 13 άτομα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου