ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οικονομική ανάσα για πρατηριούχους

οικονομική-ανάσα-για-πρατηριούχους-79681

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου και οι καταναλωτές θα προμηθεύονται με φρενήρεις ρυθμούς πετρέλαιο θέρμανσης για τον ερχόμενο χειμώνα. Ποιος επίσης μπορούσε να φανταστεί ότι η τιμή του καυσίμου θα υποχωρούσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης κράτησε το τελευταίο δίμηνο ζωντανά πολλά πρατήρια και στη Μαγνησία, καθώς η αντίστοιχη στα υπόλοιπα καύσιμα ήταν σχεδόν μηδενική, εξαιτίας των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το τελευταίο δεκαήμερο, που επαναλειτούργησε η αγορά, παρατηρείται ελαφρά αύξηση στην αμόλυβδη και στο πετρέλαιο κίνησης, που δεν μπορεί πάντως να ισοσκελίσει τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Κατά συνέπεια, η παράταση στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τα τέλη Μαΐου θα δώσει σημαντικές οικονομικές ανάσες στους πρατηριούχους, ενώ η άρση το μέτρου απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των παραγγελιών από ιδιοκτήτες εξοχικών, οι οποίοι θα έρθουν στη Μαγνησία για να ανοίξουν τα σπίτια τους και ενδεχομένως να προμηθευτούν φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης για τον ερχόμενο χειμώνα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου