ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολύτιμη η συνδρομή της ΟΕΒΕΜ

πολύτιμη-η-συνδρομή-της-οεβεμ-92597

Την κατάλληλη ώρα έγινε η νέα δωρεά της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας στο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα επρόκειτο να εξαντληθούν και τα τελευταία αποθέματα σε γάντια μιας χρήσης. Ευτυχώς, η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ φρόντισε από χθες να καλύψει την ανάγκη, προσφέροντας για δεύτερη φορά σε έναν μήνα πολύτιμο ιατρικό υλικό.

Η συγκεκριμένη δωρεά αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μέλη της ΟΕΒΕΜ εξακολουθούν να ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας με αναλώσιμα υλικά, παρ’ ότι η δική τους επαγγελματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί το τελευταίο δίμηνο και οι προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα παραμένουν ιδιαίτερα δυσδιάκριτες.

Ο ιδιωτικός τομέας στήριξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού με κάθε τρόπο το ΕΣΥ. Κάλυψε σημαντικές ανάγκες του και προσέφερε λύσεις, όπου η κεντρική εξουσία αδυνατούσε να το κάνει.

Πλέον όμως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, που καλούνται να συνεχίσουν να συνδράμουν στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των δημόσιων δομών υγείας, χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το κράτος.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου