ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Θωρακίζονται» με δικά τους έξοδα

θωρακίζονται-με-δικά-τους-έξοδα-101330

Με δικά τους έξοδα κάλυψαν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Βόλου τις ανάγκες σε μάσκες και αντισηπτικά υγρά. Επίσης, με δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο τοποθετήθηκαν ειδικές σημάνσεις στους διαδρόμους, τα ακροατήρια και τα γραφεία του δικαστικού μεγάρου, έτσι ώστε οι πολίτες, όταν θα αρχίσουν να προσέρχονται στα δικαστήρια, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τέλος, με δική τους πρωτοβουλία οι δικαστικοί υπάλληλοι αναζητούν λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας στη μία και μοναδική τουαλέτα στον πρώτο όροφο του δικαστικού μεγάρου για το σύνολο των υπαλλήλων και των δικαστικών λειτουργών. Μόνη λύση η παρουσία καθαρίστριας καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, έτσι ώστε ο ένας και μοναδικός χώρος υγιεινής να απολυμαίνεται συνεχώς.

Στον αντίποδα των πρωτοβουλιών, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τη σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων, ωστόσο δεν μερίμνησε για τη λήψη μέτρων προστασίας των δικαστικών υπαλλήλων, των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών από τους κινδύνους διασποράς του κορονοιού, μετά την άρση των απαγορεύσεων, που ίσχυαν το τελευταίο δίμηνο.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου