ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετοιμότητα και προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ετοιμότητα-και-προβληματισμός-για-το-106819

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, που οι τελειόφοιτοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας μετά τις 13 Μαρτίου.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης δηλώνουν έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, πιθανότατα από τις 11 Μαΐου, ωστόσο ο διευθυντής Σωκράτης Σαβελίδης εκφράζει τον προβληματισμό του για δύο ζητήματα.

Το πρώτο αφορά στην επάρκεια των αιθουσών διδασκαλίας, καθώς κυκλοφορούν σενάρια για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και το δεύτερο σχετίζεται με το ωράριο των εκπαιδευτικών, καθώς προτείνεται να λειτουργούν τα σχολεία σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, για ευνόητους λόγους.

Τα ζητήματα είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, έστω για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Εκτιμάται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμάσει το κατάλληλο σχέδιο, έτσι ώστε να λυθεί ο γρίφος της επαναλειτουργίας των σχολείων χωρίς να τεθούν ζητήματα δημόσιας υγείας για μαθητές και καθηγητές ή καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου