ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ηρεμο κλίμα

ηρεμο-κλίμα-115233

Απολύτως ήρεμο ήταν το κλίμα χθες το πρωί στον οικισμό των Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, από όπου και άρχισαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από πολυμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, του Νοσοκομείου Βόλου και της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας.

Κάτοικοι του οικισμού προσήλθαν στον χώρο όπου γίνονταν οι δειγματοληψίες κατά ομάδες και περίμεναν υπομονετικά στην είσοδο, προκειμένου να μην προκληθεί συνωστισμός. Νωρίτερα, αυτοκίνητο με τηλεβόα πέρασε από τους δρόμους και τις γειτονιές της συνοικίας και ενημέρωσε τους κατοίκους για τη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική και ο Δήμος Βόλου, που είχε προετοιμάσει τον όλο σχεδιασμό, φρόντισε ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Αλλωστε, το ζητούμενο ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε να εκδοθούν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών πριν το Πάσχα και να αποκατασταθεί η ηρεμία στις τάξεις των Ρομά, που, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα πρωτόγνωρων καταστάσεων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου