ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δυσφορία

δυσφορία-124866

Ομαλοποιείται μέρα με την ημέρα η κατάσταση στην αγορά, σε ό,τι αφορά στην επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας για τον κορονοϊό. Στα φαρμακεία υπάρχουν πλέον γάντια και αντισηπτικά, ενώ όσο περνά ο καιρός παραλαμβάνονται και ποσότητες από χειρουργικές μάσκες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, επειδή η πολιτεία άφησε τους φαρμακοποιούς εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων, οι οποίες εξαγγέλθηκαν για το σύνολο σχεδόν των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων της χώρας.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στη Μαγνησία Κων. Ματσιόλης, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο περιορισμός στη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και η συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων έχουν προκαλέσει κάθετη μείωση του τζίρου.

Επιπρόσθετα, το χρονικό περιθώριο, το οποίο δίνεται και στους φαρμακοποιούς προκειμένου να ενταχθούν στις ευνοϊκές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις, που έχουν τεθεί σε ισχύ, εκπνέει αύριο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δικαιούχοι να μένουν εκτός νυμφώνος, καθώς τα λογιστικά γραφεία υπολειτουργούν αυτό το διάστημα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου