ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχία

ανησυχία-125782

Οι χθεσινές ατέλειωτες ουρές πολιτών έξω από τράπεζες και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς οδικούς άξονες του Βόλου, παρ’ ότι ισχύουν αυστηρά μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων, ήταν πρώτη γεύση των όσων θα ακολουθήσουν από σήμερα, που ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία μέχρι το Σαββατοκύριακο, όποτε και αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Σε χρονικά διαστήματα χθες το πρωί στο κέντρο του Βόλου η Δημητριάδος και η Ιάσονος εμφάνιζαν την εικόνα που είχαμε συνηθίσει προτού προκύψει η πανδημία του κορονοϊού.

Παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στο αριστερό άκρο των δρόμων, παρκαρισμένα ΙΧ ακόμη και στη λεωφορειολωρίδα, ενώ έξω από τις τράπεζες οι ουρές ξεπερνούσαν κάθε προηγούμενο. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, ωστόσο οι συστάσεις για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν, όταν παρατηρείται πολυκοσμία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδείξεις ως προς τη συνέχιση της πιστής εφαρμογής των μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού δεν είναι ενθαρρυντικές. Την ώρα μάλιστα που μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση της μάχης με την πανδημία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου