ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καραντίνα

καραντίνα-132489

Οι δήμαρχοι στα νησιά των Βορείων Σποράδων ζητούν την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων μετακίνησης ενόψει και του Πάσχα, διότι γνωρίζουν ότι οι υγειονομικές υποδομές στα Κέντρα Υγείας της Σκιάθου και της Σκοπέλου, καθώς και στο περιφερειακό ιατρείο της Αλοννήσου είναι σχεδόν υποτυπώδεις.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Αλοννήσου, όπου δεν υπάρχουν ούτε χειρουργικές μάσκες στο ιατρείο του νησιού. Καμία υγειονομική υπηρεσία σε νομαρχιακό ή περιφερειακό επίπεδο δεν φρόντισε να σταλούν στην Αλόννησο κάποιες ποσότητες μασκών, έτσι ώστε οι μόλις δύο αγροτικοί γιατροί και οι άλλες τόσες νοσοκόμες, που υπηρετούν στο ιατρείο του νησιού, να είναι προστατευμένοι έως έναν βαθμό.

Ο Δήμος κινητοποιήθηκε για να καλυφθεί η ανάγκη, με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη να επισημαίνει ότι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευτεί ο πληθυσμός της Αλοννήσου είναι η λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για τις μετακινήσεις.

Η υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων ακόμη και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, εφόσον μετακινηθούν το επόμενο διάστημα στη χερσαία Μαγνησία, είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος προφύλαξης των νησιωτών, οι οποίοι στην περίπτωση της Αλοννήσου είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν καθημερινά από τον έναν και μοναδικό φούρνο που λειτουργεί στο νησί. Κατά συνέπεια, η ανάγκη αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού στο νησί αποκτά τεράστια σημασία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου