ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανευθυνότητα

ανευθυνότητα-135746

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο αυτόπτης μάρτυρας της απογοητευτικής εικόνας στην παραλία της πόλης με τους εκατοντάδες περιπατητές, οι οποίοι απολάμβαναν τη βόλτα τους σαν να μην ισχύουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σαν να μη βρίσκεται η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρίσκονται, μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού. Το ελάχιστο, λοιπόν, που απαιτούν από πολίτες είναι σοβαρότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Δαρειώτης, να μπορέσουν να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια και στις οικογένειές τους και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όσοι λειτουργούν αντικοινωνικά και ανεύθυνα είναι ότι αν νοσήσουν ή τεθούν σε καραντίνα οι λιγοστοί διασώστες και το υγειονομικό προσωπικό, όσα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού θα είναι άχρηστα και η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου