ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινωνικός μηχανισμός

κοινωνικός-μηχανισμός-166274

Η Μητρόπολη Δημητριάδος, που πρωτοστάτησε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στήριξης του πληθυσμού στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μπαίνει μπροστά και στην κρίση του κορονοϊού.

Η πρόταση, που κατέθεσε χθες ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, είναι αντιπροσωπευτική της φιλοσοφίας του για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και εδραίωσης της έννοιας της αλληλοβοήθειας σε κρίσιμες καταστάσεις. Αναμένεται, λοιπόν, η αντίδραση των τοπικών φορέων στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για τη σύσταση τοπικού μηχανισμού, που θα φροντίζει, ώστε κανείς να μην αισθανθεί ή να μη μείνει αβοήθητος στο μέσο επικίνδυνης πανδημίας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η σημασία της κοινωνικής θωράκισης σε ανάλογες καταστάσεις είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Στον Βόλο και τη Μαγνησία υπάρχουν και οι υποδομές και η διάθεση, ώστε να συγκροτηθεί κοινωνικό μέτωπο στήριξης προς τον συνάνθρωπο. Από το πιο απλό, που μπορεί να είναι η εξασφάλιση ενός πιάτου φαγητού για τους μοναχικούς, έως την παροχή χρήσιμων συμβουλών στον ηλικιωμένο, που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν έχει κανέναν να τον βοηθήσει.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου