ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γραφειοκρατικός λαβύρινθος

γραφειοκρατικός-λαβύρινθος-167770

Σε τρεις μήνες η τοπική κοινωνία στον Βόλο κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 ευρώ για την αγορά του λεωφορείου, που είχε άμεση ανάγκη το ΕΕΕΕΚ Βόλου για την απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών του.

Εννέα μήνες κράτησε η διαδικασία για την αγορά του λεωφορείου και άλλους έξι οι αντίστοιχες για την έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας. Πάμε λοιπόν στο 18μηνο και ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι εκκρεμότητες αναφορικά με την κάλυψη των θέσεων οδηγού και συνοδού στο λεωφορείο, που, αν όλα πάνε καλά, θα τεθεί σε λειτουργία μόλις ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Τα χαμόγελα των εκπροσώπων του ΕΕΕΕΚ Βόλου στη χθεσινή σεμνή τελετή για την έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας ήταν απολύτως δικαιολογημένα, καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν βουνό από δυσκολίες μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Αν, ωστόσο, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για ανάλογες περιπτώσεις είναι πιο απλό, πολλά από τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης, και όχι μόνο, θα επιλύονταν, ενώ όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, ώστε να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Γ.Λ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου