ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

απάντηση-του-επιμελητηρίου-μαγνησία-173140

Με αφορμή απόφαση, που αφορά στον Εμπορικό Σύλλογο

Με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, στο οποίο επισημαινόταν πως το Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν χρηματοδοτεί έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ο πρόεδρος του φορέα Αρ. Μπασδάνης σε απάντησή του αναφέρει:

«Η συγκεκριμένη απόφαση αναφέρει ότι αίτημα για επιχορήγηση μπορεί κάποιο επαγγελματικό σωματείο να κάνει εφόσον τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου είναι κατά 50%+1 τακτοποιημένα στα Μητρώα Μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη απόφαση εστάλη και στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, από την στιγμή που την ζήτησε να τη λάβει.

Επισημαίνεται σε αυτό το σημείο ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, αλλά σε όλα τα επαγγελματικά σωματεία του Επιμελητηρίου μας, που αιτούνται επιχορήγησης.

Αναφορικά με το Επιχειρηματικό Πανόραμα, να επαναλάβουμε ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που δεν δρα στο παρασκήνιο, αλλά πάντα στο προσκήνιο, χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη έκθεση με το ποσό των 10.000 ευρώ για τη στήριξη των μελών που θα συμμετάσχουν σε αυτή».

Απάντηση συντάκτη

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης του Επιμελητηρίου για την απόρριψη του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ως προς τη χρηματοδότηση έρευνας για την κατάσταση στην αγορά, καθώς θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν υπάρχει διάταξη στον επιμελητηριακό νόμο, που να δικαιολογεί την επίμαχη απόφαση. Μάλιστα, έγκυροι νομικοί της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων δεν κρύβουν την έκπληξή τους για την απόφαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που, παρεμπιπτόντως, προ διμήνου ενέκρινε τη χρηματοδότηση αθλητικού σωματείου με το ποσό των 600 ευρώ, όχι όμως και τη χρηματοδότηση της έρευνας, που πρέπει να διενεργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για την τραγική κατάσταση στην αγορά.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου