ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπερβολές

υπερβολές-182416

Μετά τις χειρουργικές μάσκες, άρχισαν από χθες να εξαφανίζονται από τα φαρμακεία του Βόλου και τα αντισηπτικά διαλύματα. Με την υπερβολή να έχει χτυπήσει κόκκινο, οι πολίτες αδειάζουν πλέον και τα ράφια των σούπερ μάρκετ από αντισηπτικά και οινόπνευμα, παρά τις συμβουλές των ειδικών.

Οσο και να επισημαίνουν οι γιατροί ότι η απλή χειρουργική μάσκα δεν προφυλάσσει, παρά μόνο αν τη φορά το άτομο που νοσεί, οι ελλείψεις στην αγορά είναι καθολικές και ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πότε και αν θα γίνει ανεφοδιασμός των φαρμακείων με χειρουργικές μάσκες.

Το θετικό είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουν καταγραφεί στον Βόλο περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του προβλήματος με τον κορονοϊό και οι αντιδράσεις των καταναλωτών είναι οι χειρότερες δυνατές. Οσο και αν προσπαθούν οι ειδικοί να καθησυχάσουν τον κόσμο, τόσο αυξάνει η ανησυχία.

Αν εφαρμόσει ο καθένας από εμάς βασικές και απλές οδηγίες ατομικής υγιεινής και αν υιοθετηθούν οι συμβουλές των γιατρών για καλή διατροφή και ξεκούραση, στο μέτρο του δυνατού, τότε θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό χωρίς να χαθεί η κοινή λογική.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου