ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπογεννητικότητα

υπογεννητικότητα-199015

Κατά ένα ολόκληρο σχολείο θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών, που θα εγγραφούν από τα Δημοτικά στα Γυμνάσια της Μαγνησίας τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά 2021 – 2022.

Οπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη διευθυντών Γυμνασίων, με θέμα την κατανομή των μαθητών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, η ίδια εικόνα αναμένεται και κατά την περίοδο 2022 – 2023, γεγονός που σημαίνει ότι για δύο συνεχόμενα διδακτικά έτη ο αριθμός των νέων μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα μειωθεί κατά 30%.

Αν, μάλιστα, δεν καταγραφόταν αύξηση του μαθητικού πληθυσμού κατά 15% από την προσεχή σχολική χρονιά, τότε θα μιλούσαμε για οδυνηρό φαινόμενο, στο οποίο αντικατοπτρίζεται πλήρως το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας στον τόπο μας.

Τα παιδιά, που θα αποφοιτήσουν από το Δημοτικό και θα εγγραφούν στο Γυμνάσιο από την επόμενη χρονιά, γεννήθηκαν στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, τότε που οι γεννήσεις άρχισαν να μειώνονται δραματικά. Τώρα, έρχεται η στιγμή να φανούν οι συνέπειες του συγκεκριμένου προβλήματος, που απειλεί τα θεμέλια της χώρας μας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου