ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αειφόρο σχολείο

αειφόρο-σχολείο-202096

Ο χαρακτηρισμός του 9ου Γυμνασίου Βόλου ως αειφόρου σχολείου είναι η επιβράβευση των προσπαθειών, που κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει η συγκεκριμένη μαθητική κοινότητα, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας Νίκης Χατζηκυριάκου. Ιδιαίτερα τιμητικός ο τίτλος, που απέσπασε το 9ο Γυμνάσιο στα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Είναι από τα έξι μόλις σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και το δεύτερο στη Θεσσαλία, που χαρακτηρίζεται αειφόρο.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και όσοι έχουν άμεση ή έμμεση επαφή με τη σχολική κοινότητα του 9ου Γυμνασίου, λειτουργούν συντονισμένα, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων και την προώθηση πρωτοβουλιών, που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον.

Από την πιο απλή παρέμβαση, όπως ο ευπρεπισμός και η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου, μέχρι τη χρήση λαμπτήρων που δεν είναι ενεργοβόροι.

Μεγάλοι κερδισμένοι από την προσπάθεια είναι βέβαια οι μαθητές, που ευαισθητοποιούνται στην εφηβική ηλικία και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους συμμαθητές τους στα υπόλοιπα σχολεία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου