ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απουσίες

απουσίες-207896

Στη χθεσινή συνάντηση των στελεχών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με θέμα την αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων, οι οποίες αυξάνουν τις απουσίες των μαθητών και προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δεν δόθηκαν οδηγίες για το πότε μπορεί να κλείσει κάποιο τμήμα ή ένα διδακτήριο λόγω απουσιών. Δεν υπάρχει στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο διάταξη για ανάλογες καταστάσεις.

Ετσι, οι διευθυντές των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα αποφασίσουν αν θα ανασταλεί η λειτουργία κάποιων τμημάτων λόγω απουσιών.

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα, ενώ αυτό που πρέπει να έχουν υπόψη οι γονείς είναι ότι τα παιδιά, τα οποία έχουν αρρωστήσει, είναι προτιμότερο να μην επιστρέψουν στο σχολείο αμέσως μόλις υποχωρήσει ο πυρετός.

Σε ό,τι αφορά στους ίδιους τους μαθητές, που δεν αισθάνονται καλά και παρ’ όλα αυτά πηγαίνουν στο σχολείο, έχοντας πάρει αντιπυρετικά, επειδή θέλουν να κρατήσουν τις απουσίες για την περίοδο προετοιμασίας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, η επιλογή είναι η χειρότερη δυνατή τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συμμαθητές τους.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου