ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιφυλάξεις

επιφυλάξεις-210948

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση της συνταγογράφησης φαρμάκων με τον καθιερωμένο τρόπο μέχρι το καλοκαίρι και την εφαρμογή νέου ηλεκτρονικού συστήματος, που επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι επιφυλάξεις δεν επικεντρώνονται μόνο στα θέματα πρόσβασης και ευχέρειας ως προς τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων της εποχής. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι στη χώρα μας, που δεν είναι επαρκής ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών, προκειμένου να διεκπεραιώνεται κάθε μήνα η διαδικασία της συνταγογράφησης φαρμάκων χωρίς την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί σε ισχύ το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Επίσης, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στα ράφια των φαρμακείων και να μην αναγκάζονται καθημερινά οι πολίτες να ψάχνουν το κατάλληλο σκεύασμα, επειδή η πολιτεία, που επεξεργάζεται πρωτοποριακά συστήματα, αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση με τις αθρόες εξαγωγές φαρμάκων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου