ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεφύρι της Αρτας…

γεφύρι-της-αρτας-252984

Συγκινητικό ήταν το κλίμα στη χθεσινή εκδήλωση του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες», ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Ο πρόεδρος Θαν. Μπακαλιάνος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη φετινή περίοδο των γιορτών.

Θα ήταν βέβαια πολύ πιο χαρούμενος, αν είχε ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του ιδρύματος αναφορικά με την επίλυση του σοβαρού προβλήματος προσβασιμότητας στις «Ασπρες Πεταλούδες» κάθε φορά που βρέχει και πλημμυρίζει η κοίτη του χειμάρρου Ξηριά. Χθες όσοι πήγαν στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ιδρύματος κατάφεραν και πέρασαν από την κοίτη του χειμάρρου, επειδή το επέτρεψε η στάθμη των νερών της βροχής. Διαφορετικά θα έπρεπε να αλλάξουν διαδρομή και να φτάσουν στις «Ασπρες Πεταλούδες» με τη βοήθεια GPS.

Το πρόβλημα θα επιλυθεί μόνο με την κατασκευή γέφυρας, έργο για το οποίο ήδη εκπονείται η σχετική μελέτη από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Μέχρι την άνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα γίνει η δημοπράτηση της εργολαβίας, που θα δώσει λύση σε πρόβλημα δεκαετιών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου