ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινωνικό αδιέξοδο

κοινωνικό-αδιέξοδο-258257

Δέκα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και 16 μήνες μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, προκύπτουν στοιχεία από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα οποία προκαλούν σοκ.

Στον Δήμο Βόλου, για παράδειγμα, οι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ξεπερνούν τα 4.500 άτομα, ενώ σε επίπεδο νομού Μαγνησίας ο αντίστοιχος αριθμός φτάνει τους 5.000 δικαιούχους. Επιπρόσθετο προβληματισμό προκαλούν οι χθεσινές εικόνες στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου που κατακλύστηκε από πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν τις δωροεπιταγές των 50 ευρώ που μοίρασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας.

Με αυτά τα χρήματα δεκάδες οικογένειες θα μπορέσουν να γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα απαραίτητα. Το κοινωνικό δίχτυ που έχει δημιουργηθεί στον Βόλο τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να καλύπτει σημαντικές ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.

Το ζητούμενο είναι για πόσα χρόνια ακόμη θα σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές οι αναξιοπαθούντες, κατά τις εορταστικές περιόδους, στα δημαρχεία και στις εκκλησίες για να πάρουν ελεημοσύνη. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν δουλειά και διεκδικούν το δικαίωμα που τους αναλογεί στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου