ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργο σταθμός

εργο-σταθμός-289414

Εντός χρονοδιαγραμμάτων εξελίσσονται τα έργα για την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναγείρει τις νέες ακαδημαϊκές υποδομές της Πολυτεχνικής Σχολής.

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των νέων κτιρίων, που θα καλύψουν επιφάνεια άνω των 20 στρεμμάτων και θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής συνολικά.

Το πιο υποβαθμισμένο ίσως κομμάτι του πολεοδομικού συγκροτήματος θα αποκτήσει νέα όψη. Το νέο πανεπιστημιακό συγκρότημα θα καλύψει αφενός τις αυξημένες ανάγκες χιλιάδων φοιτητών, αφετέρου θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες αποτελούσε εστία μόλυνσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί το πιο σημαντικό έργο στην πόλη τα τελευταία τριάντα χρόνια και αν δεν προκύψουν προβλήματα εξαιτίας του δαιδαλώδους συστήματος με τα δημόσια έργα, ο ανάδοχος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης των νέων κτιρίων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου