Εντείνεται η ανησυχία για το Νοσοκομείο

εντείνεται-η-ανησυχία-για-το-νοσοκομε-305326

Ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες και τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο του Βόλου, ξεπερνώντας εαυτόν σε καθημερινή βάση, ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση.

Το πρώτο καμπανάκι για τον νέο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας το χτύπησε πριν από ένα μήνα περίπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, όταν διαπίστωσε ότι ο προϋπολογισμός του Αχιλλοπουλείου μέχρι το τέλος του 2019 είναι στον «αέρα».

Το δεύτερο καμπανάκι για τον κ. Σερέτη το χτύπησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών με συνεχείς παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την πρώτη στη θητεία της παρούσας διοίκησης της τοπικής Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, προκειμένου να εκφραστεί η αγωνία του κλάδου για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων, τη λήξη των συμβάσεων επικουρικών γιατρών και το θέμα του ελλιπούς προϋπολογισμού του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το τρίτο καμπανάκι για τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ το χτύπησε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Σερέτη, που επισημαίνονται τα παραπάνω προβλήματα και ζητούνται άμεσες λύσεις, προτού τεθεί ζήτημα λειτουργίας του Αχιλλοπουλείου, συνολικά.

Ηδη προκύπτουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του αποδεκατισμού της χειρουργικής κλινικής από αναισθησιολόγους. Πριν το καλοκαίρι υπήρχαν εννέα αναισθησιολόγοι. Τώρα έχουν απομείνει τέσσερις και τα προγραμματισμένα χειρουργεία φτάνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020! Ο αριθμός των επικουρικών γιατρών, που στήριξαν το σύστημα στα χρόνια των μνημονίων όταν είχαν απαγορευτεί οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, μειώνεται στα τέλη του μήνα και κανείς από τους αρμόδιους δεν μεριμνά, έτσι ώστε να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους νευραλγικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Το πλέον ανησυχητικό είναι το θέμα του προϋπολογισμού, που απαιτείται ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Μόλις 100.000 έχουν εξασφαλιστεί και για τις υπόλοιπες 900.000 υπάρχουν μόνο προφορικές υποσχέσεις. Στο ερώτημα γιατί μειώθηκε ο προϋπολογισμός του Αχιλλοπουλείου από τη νέα διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας απάντηση δεν υπάρχει. Απαντήσεις δεν υπάρχουν και στα υπόλοιπα ζητήματα, που θέτει σύσσωμος πλέον ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας, εκφράζοντας την αγωνία του για την τύχη του Νοσοκομείου.

Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν να έχει συγκεντρώσει τόσα πυρά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάποιος από τους προκατόχους του κ. Σερέτη. Το χρονικό διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του είναι σύντομο. Ωστόσο, αυτούς τους λίγους μήνες προέκυψαν σοβαρά θέματα, είτε από λανθασμένους χειρισμούς, είτε επειδή τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί επί θητείας της προηγούμενης διοίκησης της 5ης ΥΠΕ «έσκασαν» στα χέρια του νυν διοικητή.

Ελάχιστα ενδιαφέρει τους πολίτες και τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο του Βόλου, ξεπερνώντας εαυτόν σε καθημερινή βάση, ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση. Αυτό που έχει σημασία είναι η δρομολόγηση λύσεων το συντομότερο δυνατόν. Η ταχύτητα των αντανακλαστικών των διοικούντων και η δυνατότητά τους να επιλύουν προβλήματα, προτού αυτά οξυνθούν και φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν τη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, είναι το μόνο που ενδιαφέρει τους πολίτες και αυτό που θα μετρήσει, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού και για τα υψηλόβαθμα στελέχη και για την κυβέρνηση που τα διόρισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου