ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναγκαστική ταλαιπωρία

αναγκαστική-ταλαιπωρία-353145

Αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο νέος κυκλικός κόμβος, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ύψος της εξόδου του περιφερειακού δρόμου του Βόλου στα Αστέρια Αγριάς, θα δοθεί στην κυκλοφορία πριν τα Χριστούγεννα. Το έργο εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς αυτό το διάστημα, που βοηθά ο καιρός.

Η συγκεκριμένη εργολαβία δεν ξεκίνησε μετά το Πάσχα, προκειμένου να μην προκύψουν επιπρόσθετα προβλήματα στον παραλιακό οδικό άξονα πριν και μετά την ΑΓΕΤ, όπου όλα τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού σημειώνεται απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το μόνο πρόβλημα, που προκαλούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο, είναι η διακοπή της κυκλοφορίας στον περιφερειακό, μετά το φανάρι της οδού Αλκίππης, στο ρεύμα προς την ΑΓΕΤ. Η διέλευση των οχημάτων και ειδικά των λεωφορείων από τη Νέα Δημητριάδα δεν αποτελεί ιδανική επιλογή, ωστόσο για όσο διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου κόμβου άπαντες πρέπει να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

Εφόσον βοηθήσει ο καιρός και δοθεί ο νέος κυκλικός κόμβος πριν τα Χριστούγεννα, η κυκλοφορία στο σημείο θα γίνεται ομαλά, αν και για να εκλείψουν οι ουρές και το μποτιλιάρισμα, ειδικά το καλοκαίρι, πρέπει επιτέλους να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την κατασκευή του τμήματος του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της ΑΓΕΤ μέχρι την Αγριά.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου