ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοητευτική συμμετοχή

απογοητευτική-συμμετοχή-359469

Η σημερινή μέρα σχολικού αθλητισμού, που έχει καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας, είναι η αίτια για τη μικρή συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων του Βόλου στις εκδηλώσεις του Δήμου για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί τα σχολεία επιτρέπεται να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η μετακίνησή τους για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας. Χθες, που οι εκδηλώσεις του Δήμου έγιναν κανονικά, η συμμετοχή των σχολείων ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, με αποτέλεσμα να μην περάσει το μήνυμα των διοργανωτών.

Ο Βόλος ήταν και παραμένει μια πόλη με σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στερούνται ευαισθητοποίησης, σε ό,τι αφορά στη σημασία της μετακίνησης με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα.

Η νέα γενιά αποτελεί τη μοναδική ελπίδα της κοινωνίας μας, ώστε να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα. Αν, ωστόσο, τα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις με αυτόν τον σκοπό, τότε ελάχιστα μπορούν να γίνουν για να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στον αστικό ιστό και να βγουν από την απομόνωσή τους οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου