ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκκληση

εκκληση-360505

Από την επόμενη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος εμβολιασμού κατά της γρίπης, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να επισημαίνει τη σημασία της ανταπόκρισης των πολιτών στην έκκληση της επιστημονικής κοινότητας να σπεύσουν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι λεγόμενες υψηλού κινδύνου. Φέτος το υπ. Υγείας έχει παραγγείλει αυξημένο αριθμό εμβολίων, έτσι ώστε να μην προκύψουν ελλείψεις.

Στην Ελλάδα εμβολιάζεται κατά της γρίπης ποσοστό κάτω του 50% των πολιτών άνω των 65 ετών. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα όσων νόσησαν από την εποχική γρίπη και χρειάστηκε να νοσηλευτούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων της χώρας δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πήραν ποτέ εξιτήριο.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, τον φετινό χειμώνα να θωρακιστούμε απέναντι στη γρίπη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους διπλανούς μας από δυσάρεστες περιπέτειες. Το αντιγριπικό εμβόλιο χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή και γίνεται είτε στο φαρμακείο από όπου θα το προμηθευτούμε, είτε στο ιατρείο του οικογενειακού μας γιατρού.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου