Επιφυλάξεις

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-28, 17:01:31
Επιφυλάξεις

Για αποσπασματικές ενέργειες κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, με αφορμή πληροφορίες για τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο σχεδιασμός του ΕΟΠΥΥ να υπογράψει συμβάσεις με 600 ιδιώτες γιατρούς τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφτούν όλοι οι ασφαλισμένοι με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη το καθεστώς που κληροδότησαν στη νέα κυβέρνηση οι προκάτοχοί της. Πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί ποιες ιατρικές ειδικότητες θα αξιοποιηθούν από τον ΕΟΠΥΥ και υπό ποιο οικονομικό καθεστώς θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επισημαίνει ότι απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός που θα προβλέπει αναβάθμιση υποδομών και διασφάλιση του απαιτούμενου έμψυχου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου ο θεσμός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να βγει από την απαξίωση.

Γ.Λ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=