ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολυεπίπεδη δράση

πολυεπίπεδη-δράση-453897

Εχει μεγάλη σημασία να τονιστούν οι δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες, που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στην προσπάθειά τους να εξαρθρώσουν κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης με πλοκάμια στην τοπική κοινωνία και «πελάτες» υπεράνω πάσης υποψίας.

Για εβδομάδες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διακινδυνεύοντας να γίνουν αντιληπτοί ή να βρεθούν στο στόχαστρο μελών του κυκλώματος. Η παρακολούθηση έγινε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε μια τεράστια αγροτική περιοχή με περιορισμένη ορατότητα λόγω της πυκνής βλάστησης.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έπρεπε να διαχειριστεί και την πολυήμερη νοσηλεία του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου καθημερινά δεκάδες αστυνομικοί ήταν ακροβολισμένοι εντός και εκτός του κτιρίου για την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

Ακόμη και τις τελευταίες ημέρες που έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος, η τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας κλήθηκε να σχεδιάσει τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ζαγορά και τον Βόλο. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των στελεχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας συνέβαλαν στο να κυλήσουν όλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου