Μία τηλεοπτική συνέντευξη σε… εχθρικό έδαφος!

μία-τηλεοπτική-συνέντευξη-σε-εχθρικ-454031

Ενα από τα βασικότερα επιχειρήματα του κυβερνώντος κόμματος για να δικαιολογηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ο «πόλεμος», που, όπως υποστηρίζουν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, δέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από μερίδα των ΜΜΕ. Η συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αποτελεί, σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, απάντηση σε όσους θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός φοβάται να εμφανιστεί σε ένα «εχθρικό» δημοσιογραφικό περιβάλλον και να αντιμετωπίσει ερωτήματα που θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση, με δεδομένη τη σκληρή κόντρα των δύο πλευρών και τη στάση του συγκεκριμένου ΜΜΕ κατά το σύνολο της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε την ξεκάθαρη οδηγία του πρωθυπουργού προς τα στελέχη του κόμματός του να μην εμφανιστούν προεκλογικά στο κανάλι του Φαλήρου, διαφορετικά το ενδεχόμενο εξόδου τους από τα κομματικά ψηφοδέλτια και όχι μόνο θα ήταν κάτι παραπάνω από ορατό. Τώρα, ο άνθρωπος που εξέδωσε την οδηγία επιλέγει να εμφανιστεί στο μέσο, που ο ίδιος έχει πει ανοικτά ουκ ολίγες φορές ότι στηρίζει απροκάλυπτα το κόμμα της ΝΔ και τον αρχηγό του.

Κάποιοι θεωρούν τολμηρή την επιλογή του πρωθυπουργού. Κάποιοι άλλοι κίνηση απελπισίας ενόψει της επερχόμενης οδυνηρής ήττας. Κατά την άποψή μας δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Το αυτονόητο πράττει ο πρωθυπουργός. Είναι υποχρέωσή του να εμφανίζεται στα ΜΜΕ και να απαντά στις ερωτήσεις και την κριτική των δημοσιογράφων. Ακόμη και όταν αυτή είναι κακοπροαίρετη. Δεν αναφερόμαστε σε κακούς επαγγελματίες του χώρου, που στερούνται ηθικής και καταπατούν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αλλωστε, ένας αρχηγός κόμματος και ειδικά ένας πρωθυπουργός μπορεί να κερδίσει περισσότερα αν έχει απέναντί του έναν «εχθρικό» δημοσιογράφο, παρά αν απαντά σε ερωτήσεις «άνοστες» και προσυμφωνημένες.

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου και ενώ έχουν διαμορφωθεί κάποιες πολιτικές ισορροπίες, που πολύ δύσκολα θα ανατραπούν, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ανακτήσει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα, εμφανιζόμενος στο κατ’ εξοχήν εχθρικό, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ. Ολους αυτούς τους μήνες του εμπάργκο από το κόμμα του προς τον ΣΚΑΙ χάθηκαν πολύτιμες ευκαιρίες για να παρουσιάσει τις θέσεις της η κυβέρνηση μέσα από ένα κανάλι με υψηλή τηλεθέαση.

Τώρα που πλησιάζει η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του αποφασίζει να σπάσει το εμπάργκο και να παραχωρήσει την πολυαναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα. Μόνο που με αυτό τον τρόπο καταρρίπτει το αφήγημα που ο ίδιος οικοδόμησε για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην αποδρομή της κυβέρνησής του όχι οι δικές του επιλογές, αλλά κάποια εχθρικά ΜΜΕ, που ο Αλ. Τσίπρας πλέον δεν φοβάται…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου